Wednesday, July 29, 2015

Music Love: PARTY - Girls' Generation (SNSD)


Totally my favorite summer (holiday) jam for whole month! The song lyrics describes perfectly how we feel (and crave some more!) about summer break, right? Let me know if you love this song as I do. Cheers! 

Saturday, July 25, 2015

Eat in Bali: Home Mate

We just finished our workout and decided to have some nice breakfast that day. Live in Bali for almost two years, I rarely visit some places that people has mentioned alot on Instagram, such as little cute cafes or restaurants. I live not so far from Seminyak area--where popular cafes or restaurants located and most people talk about it, so we decided to make a visit there. Thanks to my random-search on Instagram, I found this cute place called HOME MATE from fellow blogger, Rosalinda Tjioe.

It just a little tiny cafe as I expected. When you enter the place, it feels like you're entering someone's kitchen at home. I suddenly smell fresh fluffy baked pancakes and strong brewed coffee like what my dad always does every morning, homey. 



We ordered "breakfast for two" menu that they offer (Rp150,000, ex tax), it's pretty affordable since it just two of us. "Breakfast for two" serves three kinds of meals (toast, eggs, pancakes) and beverages (coffee/tea). Took us not much time to decide what meals we wanted. We both love eggs and toast, fluffy pancakes for sweet touch, and of course coffee for our energy drink. Speaking of coffee, their coffee is awesome! They use local beans and sell them too in package if you want to brew at home. Cool!


Just right beside the cafe, there's a kind studio or probably a store called Home Mate Store, where they sell most of handmade products, such as: beauty oil, lip balm, natural soap, cute leather pouch, etc. After finished your meal, you may take a look to their store, it must be nice to take some goodies home. Anyway, so sorry I didn't have chance to take some pictures in the store. Too busy with our breakfast.


Personal opinion, Home Mate is a best place for those who want to spend intimate times with beloved ones. Definitely a must visit if you have a chance. 

HOME MATE 
Jl. Petitenget No. 1A, Seminyak (not far from Livingstone Bakery & Cafe)
(click here for maps) 
Call: (0361) 4731615
Open hours: 7:30 am-10:30 pm 

Friday, July 24, 2015

Pantai Batu Bolong, Canggu

Nggak tau kenapa, holiday season tahun ini seru banget! Liat feed Instagram dan Path para teman juga seruuu. Rame-rame nge-post #summerholiday, #familytrip #beachtime, pokoknya everything about summer holiday. Walaupun aku nggak bener-bener liburan (soalnya tinggal di Bali tuh every day is holidayyyy *truestory*), tapi aku tetap kosongin satu-dua hari untuk full day jalan-jalan ke tempat yang belum aku pernah kunjungi.

Kali ini, aku dan Andreas pengen coba explore ke daerah Canggu. All I know about Canggu itu suasanannya tenang, adem, banyak kafe kecil yang lucu, dan hidden beach. Kami nggak sempat explore sampai gimana banget sih, soalnya waktu itu bawa mobil, jadi agak ribet kalau mau parkir, apalagi jalanan di Canggu lumayan kecil, kebanyakan jalan tembus lewat gang kecil.

After we had our nice breakfast at Home Mate, kami langsung capcus ke destinasi yang udah di-search Andreas yaitu, Pantai Batu Bolong. Liat gambar di Google, pantai ini cantikkk banget! Di tengah pantainya, ada karang bolong yang bikin view pantai ini jadi fantastik. Cari lokasi di Google Maps, berangkat! 

Perjalanan dari Petitenget ke daerah Canggu nggak jauh, 30 menit udah sampai di lokasi pantai. Begitu liat laut, aku langsung semangat mau foto si karang bolong itu, tapi saudara-saudara.... karang bolongnya nggak ada! Beneran nggak ada. Karena kebetulan kami berdua agak sipit, matahari juga agak terik, jadi kami coba membuka mata lebar-lebar. Well, karang bolong itu tetap nggak keliatan. Aku sampai nanya berkali-kali ke Andreas, "Mana bolongnya sih?", dia sendiri pun bingung, hahaha. 

Setelah ngecek di Tripadvisor sebelum nulis blog post ini, aku baru found out kalau "karang bolong" itu namanya Pura Batu Bolong, dan lokasinya ada di Lombok! Pantes aja ya, dicari-cari nggak ada tuh yang bolong di pantainya. Sampai nanya bli-bli SPBU pas perjalanan pulang keberadaan si "karang bolong" itu, he mentioned other beach's name, yang pada akhirnya kami berasumsi dia juga kurang tau, hahaha. Oya, "karang bolong" itu bukan karang, tapi pura yang berada di tengah pantai. Hampir sama kayak Tanah Lot, cuman ada bolongnya di bawah. Yang kami kunjungi di Canggu itu, namanya memang Pantai Batu Bolong.

Pantau Batu Bolong ini adalah salah satu spot terbaik buat para surfers, karena memang ombaknya guede banget. Pantes aja, pas perjalanan menuju ke pantai ini, banyak bule yang naik motor bawa papan surfing. Sepertinya akses untuk ke Pantai Batu Bolong ini nggak cuman satu. Soalnya akses yang dikasih tau Google Maps ini, menibakan kami di lokasi yang sama sekali nggak ada kendaraan parkir dan pengunjung. Kalau mau ke lokasi yang lebih ramai, kita bisa jalan kaki menelusuri pantai. Kita pun nggak bayar tiket masuk wilayah pantai, seperti tempat wisata umumnya. Karena ya mungkin itu tadi, akses jalan yang dikasih tau Om Gugel ini bukan akses umum. 


Moral of the story: kalau mau visit pantai yang ada di Bali, lebih baik cari informasinya sedetil mungkin. Soalnya yang aku tau, beberapa pantai di Bali, punya panggilan nama yang berbeda. Misalnya, Pantai Suluban lebih dikenal turis sebagai Blue Point. Awalnya aku pikir pantai itu harus diakses melalui hotel Blue Point, eh ternyata nggak. Pantai Suluban itu memang nama di kalangan penduduk lokal. Sama deh kejadiannya kayak si Pura Batu Bolong yang di Lombok itu, disangka sama dengan Pantai Batu Bolong yang ada di Canggu, hahaha. #lessonlearned

Friday, July 17, 2015

Bali Pulina Agro Tourism

Just arrived from our excited holiday plan and decided to post this as soon as possible! This morning we headed to Ubud, for visiting Luwak coffee plantation. Pertama kali tau tempat ini dari postingan blog-nya Sonia Eryka, she mentioned a place that we can see plantation of Luwak coffee and tasting different flavors of coffee, that sounds nice already! So here we go for our first experience in Bali Pulina Agro Tourism!

Jujur banget nih, salah satu alasan aku ke Pulina, is because this place is kinda popular on Instagram. Aku coba search pake hashtags #balipulina, #balipulinaagrowisata, dan hasilnya banyak banget foto kece di tkp tersebut! Aku pernah baca di majalah Cleo, mereka melakukan survei terhadap 100 responden wanita soal update liburan di medsos, ada 57% responden ingin mengunjungi tempat liburan yang sedang populer di media sosial. So, aku fixed korban medsos banget yaaa, hahaha.

Tadinya aku kira Pulina ini semacam agro wisata pada umumnya, masuk nggak bayar dan bisa coba langsung kopinya. Soalnya dulu pernah iseng masuk ke agro wisata luwak di daerah Bangli, ternyata luwaknya cuman seekor, dan nggak ada penjelasan apapun mengenai penanaman dan proses tentang biji kopi luwak ini. Pas sampai di Pulina, aku yakin banget ini pilihan agro wisata terbaik!

Pertama kita akan ditanya dulu sama petugas di sana, apakah kita mau langsung coffee tasting atau mau liat luwaknya dulu. Karena luwak si pemeran utama, of course we want to check them first

Si luwak ini ternyata sejenis sama musang, luwak itu nama lokalnya aja. Walaupun mereka ini terlihat sangat lucu dan gemesin, ternyata mereka galak. Luwak jantan dan luwak betina sengaja dipisah, karena luwak jantan bisa makan baby-nya sendiri ): jadi si ibu luwak dijadiin satu sama anak-anaknya, si papa dipisain di kandang yang lain.

Biji kopi yang dimakan luwak itu ternyata nggak bisa dicerna di perut mereka. Kotoran biji kopi yang dikeluarkan mereka pun, bentuknya masih kayak biji. Kata bli-nya, paling susah saat memisahkan kotoran biji kopi dengan... ehem, maaf lho buat yang lagi sambil makan... 'kotoran' luwaknya yang lain. Ya iya susah ya bli, agak geli gimanaaa gitu. Jadi inget adegan terakhir antara Carter dan Edward di film The Bucket List, pas Carter ngasih tau Edward, asal muasal kopi luwak kesukaannya itu. Now you know why Luwak coffee is so expensive, hahahaha.
 
 
Habis liat para luwak, kita dikasih liat biji kopi luwak (yes, 'kotoran'-nya itu) yang udah dibersihin dan lagi dijemur. Biji kopi luwak ini lumayan unik, kayak batu kerikil gitu, bijinya juga berlapis, jadi harus dikupas dulu kulit luarnya.

Biji kopi yang ini siap disangrai!

And now it's about time, my favorite part of this tour, coffee tasting! Di sini kita bakal dapetin satu set kopi dan teh (ada 8 macam) untuk dicoba berikut kudapannya. Setelah tasting, kita bisa order single cup dari jenis kopi atau teh yang udah dicoba tadi. Jumlah single cup yang bisa dipesan, sesuai dengan jumlah tiket yang sudah dibeli. Oh ya, sebelum masuk ke dalam wilayah agro wisata ini, kita diwajibkan untuk beli tiket. Harga tiket 100k/orang, udah termasuk satu set coffee tasting plus snacks. Ini sih harga lokal ya, soalnya pas mau masuk, ditanya sama petugasnya, mana supirnya, ada guide atau nggak. Karena aku emang penduduk lokal, dikasihnya harga segitu. Kurang paham kalau fee untuk turis ((:

From right-left: Pure Bali Coffee, Vanilla Coffee, Pure Cocoa, Chocolate Coffee, Ginseng Coffee, Ginger Coffee, Ginger Tea, Lemon Tea

Kopi Luwak emang nggak termasuk dalam set yang dikasih, tapi bisa kok order single cup-nya. Harus coba! Dibanding kopi macam single origin kayak Sidikalang (my dad's favorite), kopi Luwak ternyata nggak begitu strong. It tastes nice, by the way. Aku sendiri order chocolate coffee, rasanya enakkkk banget! Yang suka kopi moka, musti coba!

Bali Pulina nggak cuman kopi luwaknya aja yang menarik, tapi sensasi minum kopi dengan breathtaking view-nya ini, bikin harga tiketnya nggak jadi mahal-mahal amat, hahaha. Worth it!


Di bagian belakang tempat kita menikmati kopi, ada satu wilayah khusus buat foto-foto. Bener-bener keren banget deh. Fun fact-nya, aku tadinya nggak sadar lokasi foto-foto ini ada bentuknya. Ternyata stage ini bentuknya kayak biji kopi!

 
Rasanya puasss banget setelah ke sini, karena aku udah nunggu lama untuk bisa visit tempat ini, tapi belum ada waktu yang tepat. Pas hari ini liburan, satu keluarga santai (minus sang adik yang harus jaga di rumah sakit) and Andreas is coming here, so why not, right? 

Mudah-mudahan selama Andreas di sini, aku bisa ngunjungin some places yang belum pernah aku kunjungi di Bali. Maklum, cuman bisa jalan-jalan kalau ada doi, hahaha.  

Anyway, selamat Hari Raya Idul Fitri buat teman-teman yang merayakan ya! Wish you all have a prosperous eid. Stay awesome!

Monday, July 13, 2015

100 Things I Am Grateful For

Today's post was inspired by my dear friend, Sastika. I made this kind of list before here and this is just another longer version. It feels good after finishing this list, I am kinda surprised because there are lots of little things should be grateful for. We sometimes might have a bad day, but it's not a bad life. Why judges a bad day as a bad life, right? These kind of little things help to brighten up our hard times.

Anyway, since it's Monday, I have to quoted one of my friends, Jessica, she wrote this last week on her Instagram caption and it's worthy to be shared: "I know today it's Monday and you assume it's going to suck, but according to statistics, there will be over 5,000 weddings, 10,000 childbirths, and 42 miliion hugs occuring today throughout the United States. There will be also 600 dogs adopted, 35,000 ballons sold, and 800,000 skittles eaten. Plus, the word "I love you" will be said over 9 miliion times. So again, I know today it's Monday and you assume it's going to suck, but just smile, because according to statistics, it should actually be a really nice day."

Have a great Monday anyone!

 Credit to Pinterest

1. Drinking hot tea and munching Beng Beng (or KitKat) after shower, especially after you washed your hair too.
2. Trying to learn covering K-Pop dances. 
3. The scent of new purchased books. 
4. Bonchon chicken wings!
5. Accidentaly find favorite bubble drinks counter at mall.
6. Get a chance to visit new places. 
7. Sitting at a coffee shop with your laptop or journal, pretending that you are a professional writer. 
8. Your favorite person in online world, mention/reply one of your messages or comments.
9. Breakfast buffet. 
10. Sushi date! 
11. Cheetos grilled chicken flavor.
12. Strolling at supermarket with Mom. Me in charge for the trolley! 
13. Eating nasi bungkus with kerupuk
14. Making list like this. I love making list; grocery list, favorite list, happiness list, everything!
15. Blogging, of course.  
16. Write my diary before bed.
17. Ngakak sampai nangis plus sakit perut with my family. Imagine it I want to laugh already LOL 
18. Our furry family member, Vika. Wonder why she's always happy.
19. Anomali iced latte, KFC Coffee iced latte, Starbucks iced vanilla latte, Kopi Bali. They're the best! 
20. Fry risoles for our dear customers. 
21. Delivering risoles to our dear customers' home. It's like delivering happiness... I hope our risoles makes them happy. 
22. Night phone calls from my bae. 
23. Strolling around at book store. 
24. Get special discount or complimentary from a place that I usually visit. 
25. Round trip Bali-Jakarta with my bae. 
26. Celebrate anniversary.
27. Anything with Hello Kitty!
28. Seafood dinner at Jimbaran beach.
29. Heart to heart talks with mom and dad. They are my forever favorite mentors.
30. God's unseen works in my life, it helps me to believe that He never leaves.
31. My morning daily bread: praying, reading Bible, reading devotions, journaling and praying again. 
32. Orders from my shoe-online customers.
33. Zumba class.
34. Reading personal letters and cards from lovely friends.
35. Last pack of Indomie goreng in the cupboard when there's nothing to cook for breakfast.
36. Reading my favorite local author's books: Sitta Karina's and Ika Natassa's.
37. Someone notices your new haircut.
38. Wake up in the morning with sound of light-rain outside.
39. Good pen for writing.
40. Breakfast/lunch/dinner/coffee treats for my family.
41. Pink lipstick.
42. Sunday service with my brother.
43. Feeling great with no reasons.
44. Bread/buns with coffee flavor.
45. Watching others morning routine/a day in life videos.
46. Finishing 300 pages of novel in one day.
47. Favorite movie was running on HBO. 
48. Dress up on Sunday. 
49. Blog-reading my favorite bloggers. 
50. Reading or journaling on plane.
51. Bento meal, with cold salad on side. 
52. Eating bakso pake sambel with Teh Botol
53. Family getaway.
54. Write three blog posts in a week.
55. Book-signing event with favorite authors and take picture together. 
56. Fluent in Mandarin, while somehow I'm always complaining myself isn't good enough in English. 
57. When you're told that, "you speak chinese like taiwanese accent!", I always take that as a compliment♥
58. How nice my hair looks on third day since I washed it. Yes, I wash my hair every three days in week.
59. Some friends who I still recall as a "friend". 
60. My "engagement" gift that I will be wearing when I turn 24 this year. 
61. The Harvest brownise cheese cake.
62. Knowing my-self capability. 
63. The longest trip I had with my motorbike: Denpasar-Sanur-Mandara Toll Road-Nusa Dua-Denpasar. Muahahaha #shameless
64. When a store randomly playing one of my favorite jams.
65. Money inside your jeans's pocket. Especially when you need money so badly.
66. Nice and neat hotel bathrooms, with big mirrors for perfect selfie LOL
67. Chinese dishes with sweet and sour sauces.
68. Wearing heels/wedges for whole day. 
69. Clueless boyfriend when he asked me how to tweet and use hashtag on Instagram.
70. Reading magazine during "toilet duty". 
71. When people telling me "rajin" instead of "pinter".
72. Jajanan pasar; kue apek, kue cubit, pukis, dadar gulung, klepon, lupis...
73. Seeing people do or talk something they love and passionate about.  You can see the twinkle in their eyes.
74. Random chats with my girlies. 
75. White sands, beach and coconut water. 
76. Five years relationship with Andreas. 
77. Starbucks drive-thru order makes life easier. 
78. Wearing bright outfits for a day.
79. Entering make-up and perfume sections in department store.
80. Watching EXO's Showtime reality show.
81. J Rabbit's songs.
82. When someone trusting me to do thing.
83. Looking back to old photo albums.
84. Free samples of beauty products.
85. The first sip of iced coffee when I really really need it.
86. Playing piano alone.
87. Being confident with my body shape and weights. #penting
88. Drama series marathon.
89. The moment when the plane is taking off and landing. It might feel scary sometimes, but I'm thankful I can fly and safely landed to somewhere else.
90. Organized book shelf.
91. Watching flowers bloom and other plants that starting to grow.
92. Cold shower after a really hot day!
93. Watching Youtube videos while cardio.
94. Wake up early in the morning and go to the beach for jogging with family.
95. McDonald's breakfast muffin.
96. Making someone laugh and happy.
97. Sharing same hobbies with friends.
98. Nyepi (Silence day) experiences in Bali. Such a magical day.
99. Anything with cookies n cream!
100. SNSD new song comeback!

Thursday, July 2, 2015

Style Love: Jessica Jung Airport Style + Korean Girls Diets

One time, when I was shopping in a online local store, I found very cute outfits and asked my mom about it. My mom said this to me, "You know what, you have a good sense of fashion style, but why you always go out with that t-shirts and jeans and flat shoes? Try dress up! You're 23 not 13!". Yes ladies, I am the one who admires fashion magazines and articles, looking for latest fashion updates, knowing this pieces would look good with the other one, but at the end, myself always go for comfy t-shirts and jeans and flat shoes, just what my mom said, hahaha.

So, started this year, my mom actually encourages me to shop more for "grown-up look alike" outfits. I actually purchased some dresses, blouses, and sometimes still shop more tees. And as for references, I always pick Jessica Jung's airport looks. Did you guys remember this post? Jessica is my favorite for her airport looks. She always looks effortlessly gorgeous! She never fails with shirts tuck into her jeans and boom, it looks great!

1. Jessica's outfits colors palette: black, white, grey, blue, sometimes bright colors like pink or neon colors.
2. Jessica's favorite wardrobe: shirts, skinny jeans, blazers, flat shoes or sneakers, big bag or clutch.
3. Jessica's signature style: sunglasses! No wonder her loves for sunglasses brings her to have own sunglasses line called, Blanc & Eclare. Have you ladies heard about it?   

I found that every k-pop girls looks so flawless even in their everyday style or no make up days. The main reason why they always looking good, of course that rocking body and long legs (no wonder, they dance all the times, with heels!) and every fashion pieces on them. But really, what makes they look good, is the secret behind their healthy skin. Korean girls really like eating fruits. When I watch korean variety show, I found that every girls-group always pick fruits whenever they were served any kind of foods. For SNSD girls, they basically eat everything. I once heared about their eating habits rumour which for me is real crazy. What kind of human takes only 1,500 kcal for a day? I just found this article about their eating habits, it's very interesting. If you wonder around about their famous mannequin-body, or you maybe consider to take audition as a member of korean girl-group (who knows?), click this link to find more!

Anyway, I once picked this style and trying on myself when I bought this red sweater. Close enough? :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...